• Home  / 
  • Dieet
  •  /  Nieuwste dieetrage voor toekomstige bruidjes: Sondevoedingdieet of sondedieet

Nieuwste dieetrage voor toekomstige bruidjes: Sondevoedingdieet of sondedieet

sondevoeding dieet

Het is niet ondenkbaar dat toekomstige bruidjes wat kilo’s kwijt willen raken voordat ze naar het altaar lopen. Ze willen er op DE grote dag namelijk op hun paasbest uitzien. Deze obsessie om er perfect uit te zien heeft tot een gevaarlijke nieuwe trend geleid: het sondevoedingdieet.

De bruidjes stoppen enkele dagen voor hun huwelijk met eten. De benodigde voedingsstoffen wordt toegediend via een sonde in de neus. Ze overleven dagenlang op niet meer dan 800 calorieën. De voeding wordt toegdiend via een buisje in de neus. De vloeibare ‘maaltijd’ loopt zo rechtstreeks de maag in. Met dit crashdieet kan je volgens de bedenkers ervan binnen tien dagen tijd zo’n 9 kilo afvallen.

Artsen hebben echter al gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van het sondedieet. Zo is het volgens hen slecht voor je gezondheid om op zo’n korte tijd zoveel kilo’s te verliezen. Daarnaast komen de afgevallen kilo’s er na de bruiloft binnen no-time weer bij. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het eiwitdieet.

Afgezien van de medische risico’s heeft dit sondedieet ook nog een financieel ‘risico’ . Voor een behandeling van tien dagen betaald een aanstaande bruid 1.145 euro. Maar ach, op de mooiste dag van je leven is niets te gek, toch?

Bron: Daily Mail
Foto: PhotoNews

About the author

Afvalleniseenkeuze